perjantai 26. maaliskuuta 2021

Kevään merkkejä Räpsöössä

 Puolitoista viikkoa sitten maisema oli vielä talvinen, vaikka valo enteili jo kevättä.Kadut olivat aamuisin kuuraisia yöpakkasten jäljiltä, mutta Pieta aloitti jo pyöräilykauden matkalla päiväkotiin.
Kalasataman sulaan alkoi kerääntyä lintuja: koskeloita ja lokkeja.Merikotkakin päivysti jään reunalla. 


Aamulenkille pitää lähteä aina varhempaan, jos mielii nähdä auringonnousun.
Joutsenet ja mustarastas ovat kevään airueita Reposaaressakin. Tänne ne tulevat vain  vähän aiemmin kuin Pohjois-Karjalaan.Satamaranta


Takarannalla alkaa viikonloppuisin olla tungokseen asti auringon palvojia.


Kevätmyrskyt sulattavat viimeiset jäälohkareet.


Harmaahaikaroita ja sinisorsia vierasvenesataman aallonmurtajalta kuvattunaHarmaahaikarat ovat meikäläiselle hieman outoja, mutta telkän kosioleikit tuttuja Kolin keväistä.


Nämä lienevät merihanhia, sekin uusi tuttavuus.


Auringonlaskun aikaan Junnilan rannassa

3 kommenttia:

 1. Ihana kevät on alkanut! Bongasin ensimmäiset kottaraiset toissapäivänä ja kurjet kailottavat kyläniityllä. Sitten vielä tuo auringonpaiste! Ja onneksi on tyynempiäkin päiviä, ne myrskypäivät olivat hyytäviä meren äärellä.
  Upeita kuvia linnuista jäällä!

  VastaaPoista
 2. Täällä en vielä ole kottaraisia nähnyt. Kevät tosiaan tulee rannikolle lintujen mukana aikaisemmin kuin Kolille. Luultavasti kevät kestää myös kauemmin, vaikka välillä meri huokuukin kylmyyttä ja tuulet tuivertaa.

  VastaaPoista
 3. Mahtavia kuvia! Ja lumitilanne tosiaan ihan eri kuin täällä Pielisen itäpuolella. Onneksi aura vetäisi muutama päivä sitten pehmeitä lumia tieltä, niin sulaminen nopeutuu. Toisin paikoin hiekkaa jo näkyykin, mutta enimmäkseen jäistä on.

  VastaaPoista