torstai 21. toukokuuta 2020

Reposaaren lintujaOpiskelen  Selkämeren  ja Reposaaren lintuja. Korjatkaa, jos tunnistaminen on mennyt pieleen.


Kyhmyjoutsenen erottaa laulujoutsenesta pään tuntomerkkien avulla. Kyhmy-nimitys tulee kyhmystä nokan tyvessä. Nokka on väriltään mustan ja oranssinpunainen, nuorella kyhmyjoutsenella hailakan harmaa. Laulujoutsenella nokassa on keltaista.
Aikuisen kyhmyjoutsenen höyhenpuku on hohtavan valkoinen niin kuin  laulujoutsenellakin. Nuorella kyhmyjoutsenella höyhenpuku on ruskea. Kyhmyjoutsen pitää kaulaa uidessaan usein s-kirjaimen muodossa, laulujoutsen suorana. Kyhmyjoutsen on hiljaisempi kuin laulujoutsen. 


Kyhmyjoutsenia täällä on paljon. Siikarannassa oli noin 50 joutsenen parvi.


Hieman haikeana muistelin ensimmäistä kevättäni Kolilla, jolloin  kuvasin Merilänrannassa isoa parvea nuoria laulujoutsenia.


Nyt maisemat ja joutsenet ovat vaihtuneet


Mukava tavata täällä myös telkkiä. Niillä oli kosiomenot kiivaimmillaan.toukokuun alussa.


Seuraavaksi olivat vuorossa isokoskelot.Samoin sinisorsat parveilivatHaahka on minulle uusi tuttavuus


Mutta entäs lokit, apua tunnistankohan niitä oikein?


Tämä kalalokki nököttää usein naapuritalon savupiipun päällä.


Kalatiira nappasi kalan


Naurulokki


Nuori ja vanha merilokki, luulisin.Ihanaa, täällä on myös kottaraisia. Minun lapsuuteni pihalintu saa  nyt kunnian kesäviestin tuojana, kun ei täällä varmaankaan kuule käen kukuntaa.


Haarapääskyt näin ensimmäisen kerran helatorstaina8 kommenttia:

 1. Ihania lintuja! Paljon samoja kuin täällä, mutta täällä kotisaarellani kuuluu myös sitä käen kukuntaa. Laulujoutsenet ovat kyllä mahdottoman kauniita, itse en niitä näe kuin muuttomatkoilla lentämässä yli.

  VastaaPoista
 2. Hauskoja nuo vedessä "plutivat"; nuo kosiomenoissaan olevat. Niissä on vauhtia. itse en ole käkeä kuullut, mutta tyttäret ovat. Joutsenia on ollut jo jonkin aikaa ison tien varrella eräällä pellolla. Aina kauppaan mennessä katson, vieläkö ovat siinä ja yritän saada jonkinlaista lukua määrästä. Välillä niitä on paljon, toisinaan vain muutama.

  VastaaPoista
 3. Hienoja lintuja, voi olla tosiaan osa eri lajeja kuin Kolilla. En kyllä tunne lokkeja minäkään. Mutta luulen että täällä kaupungissa ne ovat äänekkäämpiä kuin maalla :)
  Pääskysiä olen kuullut visertävän, mutta en ole nähnyt.

  VastaaPoista
 4. Paljon ihania lintukuvia! ♥ Telkien kosiomenot ovat vauhdikasta katseltavaa - vesi senkuin läiskyy! :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä täällä tosiaan linnusto on erillainen kuin Itä-Suomessa. Olen nähnyt ensimmäiset harmaahaikaratkin.

  VastaaPoista
 6. Hauska kuulla länsisuomalaiseen luontoon tutustuvan ensimmäisistä havainnoista.

  Rupea pyöriäistarkkailijaksi!

  VastaaPoista
 7. No pyöriäisiä olisikin ihana nähdä. Se ei ehkä kuitenkaan taida onnistua helposti Reposaaren rannoilta käsin. Minusta on innostavaa tutustua uuteen ympäristöön ja oppia uutta.

  VastaaPoista
 8. Hienoa kun olet tavannut kottaraisia. Eihän se mikään harvinaqinen sinänsä ole, mutta esimerkiksi täällä meillä ei ole kymmeniin vuosiin näkynyt. Ei edes käynyt katsomassa olisiko pönttöjä. Nämä pienet peltotilkut ja kuusimetsät eivät niitä inspiroi.
  Työmatkallani minä bongasin niitä,tuolla isommilla aukeilla lähellä keskustaa. Ja syksyllä olen käynyt Toijalassa (Akaa) jossa ne suurina parvina hääräävät isojen lietesontasäiliöitten tienoilla, varmaankin ravinnon perässä. Samaten tyhjiksi kalutuilla laitumilla niitä siellä parveilee, niin että tummat siivewt oikein välkkyvät auringossa.

  VastaaPoista