torstai 12. elokuuta 2021

Mekko, jolla on tarina

Sain kutsun syyskuussa juhlaan, jonne ei sovi mennä trikoomekossa. Sellaisiahan nykyiset vaatteeni enimmäkseen ovat. No, tästä kehketyi mielenkiintoinen prosessi. Reposaari-päivien yhteydessä huomasin, että Kirkkokadun varrelle oli ilmestynyt pieni putiikki. Poikkesin sisään ja tutustuin Ritu Viitalan Haavevaate-yritykseen ja  kankaisiin, jotka on Ritu on suunnitellut valokuvien pohjalta. Jospa teettäisin kankaan, joka on tehty valokuvastani? Innostuin, kun löysin Ritun välityksellä myöskin reposaarelaisen ompelijan. Kuvan valinta oli vaikeaa, kun vaihtoehtoja on valtavasti eikä minulla ollut käsitystä koko prosessista. Hain ruskan värejä lempimaisemassani Kolin Käränkällä.
Kokeilujen jälkeen päädyimme tähän kuvaan, joka on otettu lokakuussa 2018 ensimmäisten pakkasöitten jälkeen. Kaislikko oli kuurassa mutta puissa hehkui vielä ruska. 


Kuvasta Ritu suunnitteli tämän näköisen tiedoston veden kuvajaisesta. Tiedosto lähettiin  Euroopassa sijaitsevaa kangaspainoon ja kangas tuli postissa neljän päivän kuluttua. Yllättävän nopeaa toimintaa. 


Sain mekon, jolla on tarina. Mukava oli tehdä yhteistyötä paikallisten osaajien kanssa. Seuraavassa kankaassa ehkä räpsööläisiä maisemia. Kiitos Ritulle ja ompelijalle!  


Kangas- ja mekkokuvat Ritu Viitala


5 kommenttia:

 1. Prosessin toinen puoli kuului minulle ja lähdin innolla mukaan tähän projektiin. Sain Kirstiltä ohjeet kankaaseen mitä hän halusi ja mitä ei. Tein työtä käskettynä ja niin syntyi tuo veden kuvajainen Kolin maisemista. Kangas kun on painokangas niin värit hiukan muuttuivat matkalla mutta se ei lopulta haitannut. Mekko valmistui tuota pikaa, ja nyt se on jo käynyt kantajansa päällä. Hieno juttu kokonaisuudessaan. t Ritu

  VastaaPoista
 2. Onpa ihan erityinen mekko, ei tule kenelläkään vastaan samanlaista! Hienoa että tuollaista voidaan tehdä🙂

  VastaaPoista
 3. Upea on. Minua kiinnostaisi kankaan materiaali !

  VastaaPoista
 4. kangas vaihtoehtoja on, pääasiassa niitä joihin digipaino ottaa hyvin kiinni

  VastaaPoista