lauantai 17. kesäkuuta 2017

Kerran kesäyössä Linnansaaren kansallispuistossa


Pääsin vierailemaan Linnansaaren kansallispuistoon ystäväni Maritan mökille. Mökki sijaitseen kansallispuiston keskivaiheilla saarella, jossa on muutama kesämökki ja ympärillä norppavedet. Sikisipä toiveisssa olikin, että pääsisin näkemään ja ehkä kuvaamaankin norppia. 

Päätimme ottaa varaslähdön Luonnon päivän teemaan ja rakastua taas kerran kesäyöhön. Soutelimme saaren ympäri iltayöstä ja aamuyöstä ajelimme lähitienoolla pienellä moottoriveneellä. Auringonlaskun ja nousun välillä torkuimme pari tuntia.


 Sanna ja auringonnousu Kalasääskellä oli pesä pienessä saaressa.Koko ajan kiikaroimme saarien kiville, näkyisikö jossain norppaa loikoilemassa. Tuossakin olisi sopiva kivi norpan pötkötellä.

Kaukaa luulimme montaa kiveä ensin norpaksi, muta tarkemmin kiikaroidessa ne osoittautuivat kiviksi. Sanna epäili, että tuolla vosi olla norppa.  Minä kuvasin varmuuden vuoksi .

Etenimme hiljalleen salmen toista reunaa ja kiikaroimme kiveä vai onko se norppa. Minulla oli 600mm putki. Liian lähelle norppia ei saisi mennä häiritsemään. Marita on mukana avustamassa Itä-Suomen yliopiston norppien kartoituksessa, joten hän tiesi tarkkaan, miten käyttäytyä. Norppahan se oli!

Kiikaroimme ja kuvasimme niin innolla salmen vastarannalla makoilevaa norppaa, että huomasimme toisen norpan meidän puolella rantaa, kun  olimme jo aika lähellä.

Yllätyimme molemmat.  Anteeksi, jos herätimme.

Siirryimme saaren toiselle puolella, jossa kulkee laivaväylä. Hinaajat puksuttivat ja vetivät perässään valtavaa tukkinippukuormaa.

Kalalokit ja kalatiirat olivat muikkuaamiaisella.

Saalis pomppasi suuhun.

Pieni pyöreä pää pulpahti pintaan lähellä venettämme. Varmaan kuutti, jonka olimme tavanneet jo edellisenä päivänä.

Kuutti kellui ja polskutteli.

Elämä  on ihanaa!
Kiitos Marita ja Sanna hyvästä opastuksesta ja kestityksestä. Tämä oli viisisataaprosennttinen Luonnonpäivä, koska näin 4 norppaa ja yhden kuutin.

2 kommenttia:

  1. Mahtava norppasaldo! Aivan ihanat kuvat, jännittävä tunnelma. Valoisana kesäyönä tuntuu, että voi tapahtua mitä vain, maailma on kuin taian vallassa.

    VastaaPoista
  2. Niin toiveeni nähdä norppa totetui viiskertsisesti. Tosin mulla oli parhaat mahdolliset oppaat.

    VastaaPoista