sunnuntai 18. elokuuta 2019

Kainuulainen karhukimara


Itä-Lapin juttu- ja kuvausreissulla pääsin Pauliina-miniän kanssa yhdeksi illaksi tarkkailemaan ja kuvaamaan karhuja Arola Bear-safarille Suomussalmelle lähelle rajan pintaa.


Lohiapajalla kävi myös kotkia. Näimme kolme nuorta merikotkaa.




Kotkat yrittivät siepata karhuilta tippuneita lohen roippeita. Paikalla oli tietysti myös ahnaita korppeja ja selkä- ja harmaalokkeja.


Lohet oli laitettu sementtirenkaiden sisään, josta karhut sieppasivat ne tassuillaan. Korpit ja lokit eivät yltäneet kaloja renkaista onkimaan.


Meillä oli tuuria. Emokarhu kahden poikasen kanssa vieraili ruokinnalla vasta toista kertaa. Emo oli valppaana, koska lähistöllä oli myös uroskarhuja. Katselijat ristivät emon Tiinaksi ja pennut Leoksi ja Liinaksi.



Nimesimme tämän nuoren uroksen Ahmatiksi. Se viihtyi lohipatojen ääressä ja suostui hyvin kuvattavaksi.



Arkajalka taas kävi kiireellä kaapaisemassa lohet suuhunsa ja pakeni ruokailemaan metsän peittoon. Naama oli kuin porinkarhulla



Korvapuoli oli kookas uros



Loppuillasta näimme vielä uuden uroksen, joka ei ollut aiemmin tiettävästi käynyt paikalla.






Olen käynyt ja kuullut monenlaisista karhunkuvauspaikoista. Tämä oli mukavan rauhallinen ja karhua  kunnioittava paikka.  Niin kuin Pauliina viisaasti sanoi: paras kuva on se, jossa karhu poistuu metsään.


Kiitokset talonväelle ja erityisesti Helena Seppäselle hyvästä opastuksesta! Rauhallista syksyä ja  toivottavasti kaikki karhut pääsevät turvallisesti talviunille.
Arolan maatila- ja erälomat Suomussalmella Arolan maatila- ja erälomat

Kolme vuotta sitten koin yhden suurimmista luontoelämyksistäni, kun näin karhun Paanajärven kansallispuistossa Venäjällä Paanajärven karhu

3 kommenttia: