keskiviikko 21. elokuuta 2019

Kolmen kansallispuiston kierros Pikku-Pietan kanssa


Teimme Pietan ja Pietan äitien Lauran ja Pauliinan kanssa caravaanarimatkan pohjoiseen. Puolitoistavuotias Pieta oli matkan ilopilleri. Lapsen matkassa luonnosta nauttii aidosti innostuen ja ihmetellen.Pyhän Isokuru on sopiva retkikohde pienen lapsen kanssa.Pitkät portaat alas kuruun Pieta halusi kävellä itse.Alkumatkalla on leveät pitkospuut. Sitten matka muuttuu vaativammaksi.
Kuukkeli tuli tervehtimään Pietaa.


Pyhä-Luoston kansallispuiston vanhoissa metsissä näkyi jo maaruskaa.


Vietimme pari yötä kodikkaassa Lomakoti Korkalossa Kemijoen rannalla Pyhän kupeessa. Täällä valokuvaaja viihtyi joen aamusumuissa ja iltavalossa.

Taloa vastapäässä saaressa oli lehmäkarja laiduntamassa ja hoitamassa maisemaa. Porot laidunsivat rantapellolla.Kiutaköngäs Oulangan kansallispuistossa on myös sopivan pituinen retkikohde pienen lapsen kanssa. Kun pieni askel ei oikein riittänyt, neuvokas Pieta lainasi mummin kävelykeppiä.
Sadesäästäkin voi ottaa ilon irti.Sitten Konttaiselle Rukan lähelle tapaamaan kuukkeleita


Talvisin kuukkelit käyvät nappaamassa pähkinöitä kädestä. Kesällä ne ovat ujompia.


Pieta tarjoili pähkinöitä ja tulivathan ne kuukkelit maistamaan.Kävimme Pietan kanssa myös kolmessa luontokeskuksessa: Pyhällä Naavassa, Oulangan luontokeskuksessa ja Hossan uudessa luontokeskuksessa, josta kuva. Kaikissa oli lapsille mukavaa puuhaa, ja ravintoloiden ruokatarjoilukin oli hyvä. Oulangalla tie kyllä oli surkea, mutta onneksi vain tilapäisesti, koska uusi tie on valmistumassa.
Kiitokset Lauralle, Pietalle ja Pauliinalle sekä koirakavereille Nutulle ja Tumpulle ikimuistoisesta reissusta!


Pieta vaikuttui Hiljaisesta kansasta, erityisesti hatuista ( kuva Laura Lilja)2 kommenttia:

  1. Kyllä on ollut reippaita matkailijoita liikkeellä. Mukavat maastoreitit siellä näkyy olevan. Mukava nähdä taas syntymäjokeni, Kemijoki. Tosi mukava oli retkeillä kanssanne näin kuvateitse. Mukavaa syksyä teille kaikille.

    VastaaPoista