keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

Kaksi kukkoa

Mahtuuko kaksi kukkoa samaan kanalaan? Tämä kevät  taisi mennä kukkotappeluksi.Kolin Kiekauksessa Kortelahdessa on nyt kaksi horniolaista maatiaiskukkoa. Kohta kolmevuotias  Sulevi


Ja sen viime syksynä kuoriutunut poika Tarmo Manni.


Apua! Tappelevatko isä ja poika, kauhistelee Vappu.

APRILLIA! Tässä on kysymys ihan muusta.


Sulevi on lempeä herrasmies, joka pitää hyvää huolta kanoistaan ja kasvattaa myös pojastaan kunnon kukon.


Sulevi vaatii tietysti tervettä kunnioitusta nuorelta kukkopojalta.


Sulevi opastaa Tarmoa tulevaan kukon tehtäväänsä.


Ennen muuttoani Tarmo saa oman hornionkannan kanaparven Kontiolahdesta. Sulevi ja kanat Vappu ja Vuokko jäävät Kortelahteen.


Vielä kuukauden verran minulla on aikaa  kuvata Tarmon ja kumppaneiden kevätseikkailuja. Ja ihmetellä, miten tulen toimeen Reposaaressa ilman kanojani!


Kanat ulkoilevat vain tiukassa valvonnassa ja paimennetaan sitten omaan aitaukseensa. Kanoja ei saa pitää lintuinfluenssan takia ulkona ennen kesäkuuta. Mansi ja Unna pitävät huolen, etteivät kanat pääse kosketuksiin muuttolintujen kanssa.3 kommenttia:

  1. Kukkosi ja kanasi ovat silmiähivelevän kauniita! Ja ilmeisen valloittavia persoonia. Sinun tulee varmasti kova ikävä heitä.

    VastaaPoista
  2. Hyvät kanapaimenet sinulla on. Mukava, että Tarmollakin on nyt oma kukon virka. Komeita sulkaesityksiä.

    VastaaPoista
  3. Kiitos Saila ja Maari kommenteista! Minustakin nämä horniolaiset ovat toi kauniita kanoja ja kukot upeita. Erityisen iloinen olen Tarmon upeasta mustasta välkkeestä.

    VastaaPoista