maanantai 6. huhtikuuta 2020

Pääsiäissuakkuna kotikoululaisille


Hei kaikki kotikoululaiset ja muut kotieläimistä kiinnostuneet!
Ajattelin kertoa teille pääsiäissuakkunan. Suakkuna on karjalankieltä ja tarkoittaa satua. Sitten hoksasin, että  jospa annan vain kuvat ja henkilöt ja te voitte itse keksiä tarinan. Samalla voitte tarkkailla eläinten ilmeitä ja olemusta.
Ymmärrätkö eläinten puhetta? Kissan kielessä on paljon merkitystä  esimerkiksi korvilla, hännän asennolla, kanoilla harjalla, heltalla, kauluksella ja laulusulilla ( pitkät pyrstösulat).


Kuvasin kanojen ja kissan touhut palmusunnuntaina. Kanat olivat ulkona valvotusti kuvauksen ajan ja sen jälkeen siirsin ne takaisin kanalaan. Kanat ovat meidän kohtalotovereita. Niillä on eristysaika  toukokuun loppuun lintuinfluenssan takia.

Suakkunan henkilöt:


Maatiaiskissa Maija, 4 vuotta. Enemmän tietoa  maatiaiskissoista


Ylhäällä  nuori kukko Tarmo ja sen isä Sulevi. Tarmo kuoriutui viime syksynä ja tutustuu nyt pikkuhiljaa kanalan ulkopuoliseen maailmaan.  Vieressä luultavasti Tarmon emo Vappu.  Toinen maatiaiskana on nimeltään Vuokko. Minäkään en enää erota niitä toisistaan. Alakuvassa Sulevi, Vappu ja Vuokko vastatuulessa.
Tietoa suomalaisesta maatiaiskanasta


Sepitä suakkuna!














Vappu-kana muistuttaa, että sopu sijaa antaa näissä eristysoloissakin.



Maukkaita pääsiäismunia kaikille!




1 kommentti:

  1. Onpa taas hienot kuvat ja niin vain alkoi täälläkin mielikuvitus jylläämään. ' Kukko sanoi niin ja kissa sanoi näin .... ' Hauska idea kotikoululaisille 👍.

    VastaaPoista